F-lohkon päätösottelussa Porto Alegressa kello 19.00 Suomen aikaa kohtaavat Nigeria ja Argentiina. Argentiinalle kaikki on selkeää. Jatkopaikkansa jo varmistanut maa johtaa lohkoa puhtaalla pelillä, ja sille riittää ottelusta tasapeli lohkovoittoon. Nigerian kannalta asetelma on puolestaan kimurantti.

Pisteitä illan ottelusta saalistamalla maan jatkopaikka varmistuu. Voittamalla se on lohkoykkönen, tasapelillä kakkonen. Iran saattaa tulla maalieron turvin Nigerian ohi voittamalla omassa pelissään Bosnia-Hertsegovinan. Näin tapahtuu jos Nigeria häviää enemmän kuin 0-1 tai Iran voittaa runsasmaalisemmin kuin 1-0.

Jos Argentiina lyö Nigerian 1-0, ja Iran nujertaa Bosnia ja Hertsegovinan 1-0, Nigerialla ja Iranilla on täysin identtiset tilastot. Tässä tapauksessa molemmilla on neljä pistettä ja sama maaliero (1-1). Kun vielä keskinäinen ottelu päättyi 0-0, niin ensimmäistä kertaa MM-turnauksissa arpa määräisi jatkajan.

Alejandro Sabellan luotsaama Argentiina pääsee illan otteluun ilman loukkaantumisia tai pelikieltoja. Joukkue ei ole kahdesta voitosta huolimatta vielä vakuuttanut peliesityksillään, ja molemmat pelit ovat ratkenneet kapteeni Lionel Messin maagisiin yksilösuorituksiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, antaako Sabella jatkopaikan ollessa varma lepovuoron joillekin kirkkaimmista tähdistään, vai haluavatko Angel Di Maria, Sergio Aguero ja kumppanit vielä yhden mahdollisuuden hioa yhteispeliään ennen jatko-otteluita.

Nigerian odotetaan lähtevän Argentiinaa vastaan täysin samalla avauskokoonpanolla, jolla Bosnia-Hertsegovina nujertui 1-0. Avauspelissä loukkaantuneet Victor Moses ja Godfrey Oboabona ovat yhä sivussa. Nigeria verkkoon ei ole tehty turnauksessa vielä maaliakaan, mutta nyt sen puolustus erinomaisen maalivahtinsa Vincent Enyeman johdolla joutuu kuitenkin kovempaan testiin kuin kertaakaan aiemmin.

Luvassa on tiukka taistelu, sillä Nigeria mielii jatkoon alkulohkosta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998. Ottelu pelataan lähellä Argentiinan rajaa, joten se haluaa puolestaan varmasti tarjota voiton kymmenille tuhansille paikalle saapuneille kannattajilleen.