Aleksander Barkov on voittanut Selke Trophyn, joka annetaan NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle. Aiemmin suomalaispelaajista palkinnon on voittanut Jere Lehtinen. 25-vuotias Barkov oli samalla ensimmäinen Florida Panthersin pelaaja, joka on voittanut palkinnon.

Barkov Panthersin hyökkääjien ykkönen kiekonriistoissa (39) ja ottelukohtaisessa peliaikakeskiarvossa (20.56) sekä toinen blokatuissa laukauksissa (37). Hän pelasi alivoimaa keskimäärin 1.26 per ottelu ja sijoittui aloitusprosentillaan 54,9 liigan tilastossa sijalle 15, kun mukaan luettiin vähintään 650 aloitusta ottaneet pelaajat. Aloitusten määrässä Barkov oli liigan kymmenes (1 026), ja voitettuja aloituksia (563) hänellä oli kahdeksanneksi eniten.

Barkov teki pelaamissaan 50 runkosarjaottelussa 26+32=58 tehopistettä ja johdatti Panthersin (37-14-5) Discover Central -divisioonan kakkoseksi ja pudotuspeleihin. Barkovilla oli Floridan pelaajista (vähintään 15 ottelua pelanneet) paras SAT%, sillä Panthers sai tasaviisikoin pelattaessa 58,6 prosenttia kaikista laukausyrityksistä, kun hän oli jäällä.

V Sport Hockey ja V Sport Jääkiekko sekä Elisa Viihde Viaplay Total seuraavat NHL-kauden loppuratkaisuja.