Aleksander Barkov ehdolla arvostetun palkinnon voittajaksi

© Kuva: Getty Images

Alekander Barkov on nimetty Frank J. Selke Trophyn finalistiksi. Hänen lisäkseen ehdokkaat ovat Patrice Bergeron ja Mark Stone.

Palkinto annetaan NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle ja päätöksen voittajasta tekevät NHL:n toimittajien liitto.

Florida Panthersin sentteri Barkov oli joukkueensa hyökkääjien ykkönen kiekonriistoissa (39) ja ottelukohtaisessa peliaikakeskiarvossa (20.56) sekä toinen blokatuissa laukauksissa (37). Hän pelasi alivoimaa keskimäärin 1.26 per ottelu ja sijoittui aloitusprosentillaan 54,9 liigan tilastossa sijalle 15, kun mukaan luettiin vähintään 650 aloitusta ottaneet pelaajat. Aloitusten määrässä Barkov oli liigan kymmenes (1 026), ja voitettuja aloituksia (563) hänellä oli kahdeksanneksi eniten.

Barkov teki pelaamissaan 55 runkosarjaottelussa 26+32=58 tehopistettä ja johdatti Panthersin (37-14-5) Discover Central -divisioonan kakkoseksi ja pudotuspeleihin. Barkovilla oli Floridan pelaajista (vähintään 15 ottelua pelanneet) paras SAT%, sillä Panthers sai tasaviisikoin pelattaessa 58,6 prosenttia kaikista laukausyrityksistä, kun hän oli jäällä.

Barkov on nyt ensimmäistä kertaa Selke-finalistien joukossa, ja hänestä tulisi ensimmäinen kyseisen palkinnon voittanut Panthersin pelaaja.

Aiemmin suomalaispelaajista palkinnon on voittanut Jere Lehtinen.

V Sport Hockey ja V Sport Jääkiekko sekä Elisa Viihde Viaplay Total seuraavat NHL-kauden loppuratkaisuja.

Lähde: NHL:n suomenkieliset verkkosivut


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!