FC Barcelonan kausi La Ligassa alkoi nihkeästi. Tuloksena oli vierastappio Athletic Bilbaolle lukemin 1-0 ja hyökkääjä Luis Suarezin loukkaantuminen.

Ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa pelaamista ja maalipaikat olivat vähissä. Paras paikka siunaantui juuri Suarezille, kun hän pääsi nokikkain Bilbao-vahti Unai Simonin kanssa puolustuksen karmean harhasyötön jälkeen. Uruguaylainen pyssytti kuitenkin tolppaan. Hän joutui jättämään kentän pian tämän jälkeen 37. minuutilla.

Suarezin korvannut Rafinha pääsi myös kertaalleen kokeilemaan boksin reunalta, mutta Simon sai juuri näppinsä väliin ja pallo kohosi ylärimaan. Tauolle mentiin vielä tasatilanteessa 0-0.

Toisella puoliajalla ei huippupaikoilla juhlittu. Barcan tuore hankinta Antoine Griezmann pysyi hyvin Bilbao-puolustuksen pihdeissä. Peli oli Barcelonan hallussa lähinnä näennäisesti. Joukkue sai tuotua pallon hyökkäyspäähän, mutta siellä pallonsiirtely oli liian hidasta ja syöttösuunnat olivat lähinnä poikittaisia. Vierasjoukkueen parhaan maalipaikan sai vaihtomies Ivan Rakitic, mutta hän pyssytti boksin sisältä yli maalin noin vartti ennen loppua.

Ottelun ratkaisu oli satumainen. Bilbaolle kymmeniä liigamaaleja takonut Aritz Aduriz pääsi kentälle 88. minuutilla. Seuraavalla peliminuutilla 38-vuotias hyökkääjä ratkaisi pelin upealla saksipotkumaalilla. Aduriz ampui pallon vaikeasta asennosta pompun kautta maalin takakulmaan. Kotistadion repesi huutoon ikonin huippusuorituksesta. Maali tuli Adurizin ensimmäisellä kosketuksella.

Barca avasi näin kautensa tappiolla. Joukkue kaipasi selkeästi Lionel Messiä hyökkäyspäässä. Argentiinalainen huilasi pelin pohjevamman vuoksi. Myös tv-kuvien perusteella Suarezille tuli pohjevamma.