30 000 euron USA:n matka jäsenistön piikkiin liikaa – Ruotsin autourheilupomolle lähtöpassit

© Kuva: Getty Images

Ruotsissa nousi huhtikuussa otsikoihin kohu maan autourheiluliiton hallituksen USA:n matkasta. Kymmeniä tuhansia maksanut matka ruoka- ja alkoholitarjoiluineen sekä vuoden 2019 kokonaisbudjetin roima ylitys maksoivat puheenjohtaja Lars Petterssonin paikan.

Matka vuonna 2019 suuntautui San Franciscoon Indycar-sarjan finaaliin ja reissussa oli mukana koko liiton hallitus sekä pääsihteeri Anna Nordkvist. Kuluja syntyi noin 4000 euroa henkeä kohden ja mukaan mahtui varsin runsaita ruokailulaskuja, joissa alkoholitarjoilunkaan kanssa ei oltu pihistelty.

Kaikkiaan Petterssonin johdolla liiton hallitus ylitti viime vuoden kulubudjettinsa lähes 60 000 eurolla ja maksajiksi joutuvat käytännössä liiton jäsenet. Tämä sai paikallisjärjestöt älähtämään ja vaatimaan, että liiton hallitukselle ei myönnetä tili- ja vastuuvapautta.

Puheenjohtaja Pettersson ei alkujaan nähnyt matkassa mitään ongelmaa, vaan katsoi sen tarpeelliseksi sidosryhmätapaamiseksi ja painotti, että matka oli samalla hallituksen kokous. Liittoon on nyt satanut eroilmoituksia jäseniltä ja lopulta oman eroilmoituksensa jätti myös Pettersson.

– Viime aikojen keskustelu on vienyt fokuksen tärkeistä tulevaisuutta koskevista ratkaisuista. Sen myötä päätökseni jättää puheenjohtajan tehtävät on nyt kypsynyt, Pettersson sanoi Bilsportförbundetin verkkosivuilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.