Koripallon EM-kilpailujen alkulohkot on pelattu ja edessä ovat jatko-ottelut. Suomi sijoittui omassa alkulohkossaan neljänneksi ja eteni hienosti jatkoon. Seuraavaksi se saa vastaansa neljännesvälierissä Serbian.

Sivustomme asiantuntija Salttu Forsström, millainen maku alkulohkosta jäi?
– Hyvin kaksijakoinen. Ajoittain Suomi pelasi erinomaisesti, mutta toisinaan Suomi oli jälleen huono. Onneksi pelaaminen riitti jatkopaikkaan, mutta edellytykset olivat parempaankin sijoitukseen.

Missä näet Suomen pelissä parannettavaa?
– Parannettavaa on monella saralla, mikäli Serbia halutaan kaataa. Suomi ei ole saanut heittopeliään vielä rullaamaan pois lukien Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, jolloin se pystyi selvässä johtoasemassa pelaamaan vapautuneesti. Hyökkäyspeli on ollut ajoittain melkoista pään takomista seinään. Puola rikkoi Suomen puolustuspelaamisen liian helposti eikä sama saa toistua.

Entäs mitkä olivat ne hyvät asiat?
– Bosnia-Hertsegovina-ottelu oli erittäin nautittavaa seurattavaa. Suomi sai Bosnian näyttämään huonolta siinä ottelussa, kun puolustus toimi ja sitä kautta luotiin pohjat myös hyvälle ja nopealle hyökkäyspelaamiselle. Jamar Wilson on tuonut sitä energiaa mitä häneltä kaivattiin, Erik Murphy ja Sasu Salin ovat pelanneet korkealla tasolla ja Matti Nuutinen on ollut erittäin positiivinen yllätys. Petteri Koposeen kohdistuvat ehkä jopa liian kovat odotukset, mutta Koponen on pelannut hyvät kisat, vaikkei välttämättä ole sellaista huippupeliä vielä pelannutkaan.

Onko Suomella mahdollisuuksia voittaa Serbia?
Mika Nurmelaa lainatakseni: ”No, periaatteessa ei oo, mutta totta kai me toivomme sitä. Periaatteessa en näe perusteita sille miksi me voittaisimme”. Serbia on joka osa-alueella Suomea kovempi paperilla ja joukkue tulee viiden kovan voiton johdattelemana Suomea vastaan. Sen itseluottamus on katossa ja peli kulkee. Toiveissa on, että vastaan tulisi ylimielinen Serbia ja Suomi saisi heittopelin kulkemaan ja pystyisi turhauttamaan vastustajansa. Jos kolmoset alkavat pudota, niin siinä piilevät Suomen marginaaliset mahdollisuudet.