Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiestin kahden ottelun pieni tappioputki Romanian Divizia A:ssa katkesi lauantai-iltana, kun Ploiesti kaatoi Steauan kärkikamppailussa 85–80 (46–41) ja siirtyi sarjakärkeen.

”Junnu-Lee” oli jälleen Ploiestin kirkkainta aatelia nostelemalla 21 minuutissa 15 pistettä. Junnu haali myös kolme levypalloa, jakoi kaksi syöttöä sekä blokkasi ja riisti kerran. Marius Runkauskas (22/4) oli hallitsevan Romanian mestarin tehokkain.

Ploiesti siirtyi voitollaan Romanian liigan kärkeen. Joukkue on voittanut 15 ottelustaan 12.

Petteri Koponen kääri erinomaisen tammikuunsa pakettiin säkittämällä 26 minuutissa 21 pistettä, jakamalla neljä syöttöä, riistämällä pallon kerran ja blokkaamalla yhden vastustajan heitoista, kun BC Himki matkusti VTB-liigan merkeissä Volgan mutkaan Avtodor Saratovin vieraaksi.

Koposen mainioista otteista huolimatta Himkin pitkä voittoputki VTB-liigassa katkesi rytisten, kun ukrainalaissentteri Kyrylo Fesenkon (23/13/3 riistoa) ja amerikkalaistakamies Courtney Fortsonin (15/8/8 syöttöä) johtama Saratov löylytti moskovalaisvieraitaan 101–76 (50–41). Koponen oli Himkistä ainoa tasolleen yltänyt pelaaja.

Koposen tammikuu VTB-liigassa oli menestyksekäs. Koponen latoi joukkueelleen 16,0 pistettä, 6,3 syöttöä ja 1,5 levypalloa ottelua kohden.

Tappiostaan huolimatta Himki jatkaa tukevasti VTB-liigan kakkossijalla Moskovan TsSKA:n jälkeen voitettuaan 16 ottelustaan 14.

Shawn Huffin MHP Riesen Ludwigsburg löi pisteen hienolle alkuvuodelleen Saksan Bundesliigassa nujertamalla kotikentällän Trierin 74–69 (42–36) ja nousemalla yhdeksännen voittonsa myötä jaetulle pudotuspelisijalle.

Ludwigsburg otti tukevan aseman viemällä pelin ensimmäisen neljänneksen 28–15. Trier kipusi 20 sekuntia ennen loppua pisteen päähän, mutta David Kennedyn ja Shawn Huffin vapaaheitot varmistivat voiton kotijoukkueelle.

Puolustuspäässä kunnostautunut Huff pussitti 29 minuutissa kahdeksan pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja blokkasi kaksi heittoa. David Kennedy (14/5/4 syöttöä) ja John Little (13/4) kirjauttivat Ludwigsburgin parhaat tehot.

Samuel Haanpään Borås veti pitemmän korren Ray Ailuksen ja Janne Koskimiehen valmentamasta Solna Vikingsistä Ruotsin Basketliganin suomalaiskamppailussa. Borås haki hienon ensimmäisen puoliaikansa turvin 87–67 (51–27)-voiton.

Haanpää kuului voittajien virkeimpiin merkitsemällä 27 minuutissa 14 pistettä, neljä syöttöä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa. Haanpään lisäksi Boråsin tehokvartetin muodostivat James Miller (19/3/6 syöttöä), Christopher McKnight (19/5/3 riistoa) ja Michael Palm (19/8/3 blokkia).

Borås (16 voittoa/7 tappiota) jatkaa Basketliganissa viidentenä, Solna puolestaan tukevasti seitsemäntenä (9/15).

Tanskan Basketligaenissa Ville Tuomisen Bakken Bearsin hyökkäys toimi jälleen kuin unelma, kun Bears karjui vieraskentällä Randersin kumoon 87–111 (36–54) Maurice Ackerin (28/3/8 syöttöä), Morten Sahlertzin (20/3) ja Nicolai Iversenin (15/6/5 syöttöä) näyttäessä mallia.

Bears jatkaa Basketligaenin kärjessä voitettuaan 18 ottelustaan 16.