Champions Hockey Leaguen finaalipari kaudella 2016-17 on selvillä. Finaalissa kohtaavat CHL:n hallitseva mestari Frölunda ja Sparta Praha.

Sparta Praha kukisti toisessa semifinaaliottelussa tiistai-iltana ruotsalaisen Växjö Lakersin 4-0. Praha oli voittanut ensimmäisen semifinaalin Växjössä 2-1 ja eteni näin finaaliin yhteismaalein 6-1.

Praha meni avauserässä 1-0 -johtoon Lukas Klimekin maalilla. Toisessa erässä Michal Barinka vei Prahan kahden maalin johtoon. Praha teki 3-0- ja 4-0 -osumansa ottelun viimeisen neljän minuutin aikana.

Prahan paras pistemies ottelussa oli tehot 1+2 tehnyt Jaroslav Hlinka.

Sparta Praha on ensimmäinen tshekkiläinen joukkue, joka on yltänyt CHL:n finaaliin.

Frölunda varmisti oman finaalipaikkansa sveitsiläistä Fribourgia vastaan. Ottelu Fribourg-Frölunda päättyi 0-4. Frölunda oli voittanut ensimmäisen osaottelun 5-1, eli yhteistulos oli göteborgilaisille 9-1.

Frölundan suomalaishyökkääjä Sean Bergenheim oli ottelun paras pistemies tehoilla 1+1. Hän teki Frölundan 1-0 -maalin ja syötti Robin Figrenin tekemän 3-0 -osuman.

Frölunda on CHL:n finaalissa nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Finaali pelataan helmikuun seitsemäntenä päivänä.

Lähde: CHL:n tiedotus