© Kuva: Getty Images

Kommentti: Mäkihypyn suomalaisuutisointi alkaa olla tragikoomista

Mäkihypyn suomalaisuutisointi on muutaman viime vuoden ajan ollut lähinnä tragikoomista. 

Vuosikymmenet Suomi oli mäkihypyn maailmantähtimaa. Sunnuntaina Suomen Skijumping Team lähetti tiedotteen otsikolla ”Larinto jäi niukasti toisen kierroksen paikasta”.

Kyllä, se oli sunnuntain paras suomalaissuoritus Lillehammerin maailmancupissa. Ja vieläpä parannusta lauantaihin verrattuna.

Lauantain maailmancup-kisasta perjantaina karsiutunut Ville Larinto paransi otteitaan sunnuntaina Lillehammerissa viikonlopun toisessa kisassa. Suomalainen jäi toisen kierroksen paikasta ainoastaan muutaman sijan.

Kyllä, ainoastaan muutaman sijan, eli Larinto oli kisan 35:s. Janne Ahonen jäi karsintaan.

Suomalaiselle tuli kisasuorituksessa kiilausta hyppyripöydälle. Muutama lisämetri olisi vienyt Larinnon Norjassa toiselle kierrokselle ja maailmancupin pisteille.

– Tuo virhe pitää saada hyppäämisestä pois, niin ollaan ihan eri metrilukemilla. Todella lähellä on, että tekniikka rupeaa loksahtelemaan kohdilleen, 104,6 pistettä summannut Larinto tiivisti tiedotteessa.

Sunnuntain kisan kaksi ensimmäistä sijaa vei puolalaiskaksikko Kamil Stoch-Maciej Kot. Saksan Markus Eisenbichler oli kolmas.

Viikonloppuna Antti Aalto, Lauri Asikainen ja Janne Korhonen hyppäsivät mäkihypyn ”farmiliigassa” Continental Cupissa. Hyvin ei mennyt sielläkään.

Perjantaina pisteille ylsi sijan 27 Asikainen, lauantaina puolestaan Korhonen saalisti yhden pisteen hypättyään 30:nneksi. Sunnuntaina suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle, sillä Aalto oli 44:s, Korhonen 45:s ja Asikainen 56:s.

  • jussi

    muistan, että jääpallo oli vielä -60 luvulla kiinnostava laji ja kiekko voitti -70 luvulla. sama on nyt käynyt mäkihypyssä. siinä ei ole mikään muu uudistunut. kuin tuo v-tyyli joka tuli buklövin lanseeraamana. ei ole uudistunut ja siinä lähinnä syy.

  • F1 Dio

    Miten voi olettaa että täällä mäkihyppy olisi voinut säilyä ns. isona lajina kun olosuhteita ei ole kehitetty 70-luvun jälkeen? Meillä ei ole lentomäkeä, ei edes suurmäkeä sellaisella profiililla joka olisi nykyaikainen jne. Sama asia jos itkettäsiin jääkiekon surkeutta ilman halleja jne. Mäkihyppy on kuoleva laji muutenkin joten ei haittaa vaikka ei näkis yhtään mäkihyppy uutista ikinä enää.