Kun joku ottaa puheeksi seksuaalisen suhtautumisen, odotettavissa on useimmiten vihamyrsky ja salamoita.

Aleksi Valavuori myönsi itsekin radio Suomipopin haastattelussa ymmärtävänsä, miksi hänen ”sarkasmiinsa” suhtauduttiin niin radikaalisesti ja tuomitsevasti. Valavuori kanta Lidlin maitokampanjasta nousseeseen kohuun tulkittiin seksuaalivähemmistöjä vähätteleväksi.

– Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää, Valavuori kirjoitti Twitter-tilillään.

Kun Valavuorelta kysyttiin, edustaako lausunto myös Espoo Unitedin linjaa, hän vastasi myöntävästi.

– Kyllä. Meille ei homoja palkata.

Valavuori on useasti sanonut, ettei ollut vakavissaan jälkimmäisen kommenttinsa kanssa. Silti noin kokeneen mediapersoonan olisi pitänyt ymmärtää, ettei Twitter ole oikea alusta sellaisten lauseiden viljelyyn – varsinkaan silloin, kun tiliäsi seuraa 111 tuhatta henkilöä.

Espoo United toimi oikein antaessaan Valavuorelle potkut. Seura osoitti heti mielipiteensä asiaan irtautumalla Valavuoren kommenteista. Käytännössä seuralla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa potkut, jos se halusi pitää maineensa hyvänä.

Nyt espoolaisseura sai ilmaista, joskin osin negatiivista mainosta. Loppujen lopuksi asetelma on kuitenkin selvä: seuraa pidetään fiksuna, Valavuorta ei.

On uskottavaa, ettei Valavuori tarkoittanut pahaa. Hän kuitenkin sanoi kantavansa vastuun ja seisovansa selkä suorana, kävi tilanteessa miten kävi.

Nyt se vastuu on kannettava. Tässä nähtiin, että kaksi twiittiä voivat maksaa työpaikan, vaikka merkkitilaa yhtä postausta kohden on vain vaivaiset 140 merkkiä.