© Kuva: Getty Images

Kiitos Iltalehti – Suomen Vuoden urheilijahan tuli nyt ratkaistua!

[Nico Rosbergista] tulee historian neljäs suomalainen, joka on voittanut F1-sarjan maailmanmestaruuden.

Kyllä, näin kirjaili Iltalehti uutisessaan tänään sunnuntaina. Suomella on uusi maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei, maailmanmestari!

Tästä huomiosta pitää suorastaan kiittää Iltalehteä, sillä samallahan ratkesi Vuoden urheilija -äänestys. Väliäkö sillä, että Abu Dhabin podiumilla raikasi Saksan kansallislaulu punamustakeltaisen lipun liehuessa. Tai että MTV:n päivän uutisessa yli 70 prosenttia on vastannut Ei kysymykseen ”Lasketko Nico Rosbergin suomalaiseksi maailmanmestariksi?”.

Kyllä F1-maailmanmestari on vuonna 2016 käypä valinta Suomen Vuoden urheilijaksi. Isä-Keke valittiin 1982 ja Mika Häkkinen 1998. Kimi Räikkönen taas ei päässyt mumisemaan kiitoksiaan maailmanmestarina 2007, koska tuolloin edelle kiilasi äänestyksen vakioykkönen Tero Pitkämäki.

Rosbergin ansiosta vältytään siltä kiusalliselta mahdollisuudelta, että urheilutoimittajien pappaosasto äänestäisi ykköseksi jonkun muun kuin Henri Kontisen, jonka tämän vuoden upeiden tennismestaruuksien rinnalla kalpenevat jopa Jarkko Niemisen huippuhetket. 

Kuulinko jonkun mumisevan, että ei voi Kontista valita, koska Henkan nelinpelipari John Peers on Australiasta? 

Niin onkin. Mutta niin oli Jari Litmasella (1995) tai Sami Hyypiällä (2001) myös aika kohtalaisen monta ei-suomalaista joukkuetoveria tullessaan valituksi Vuoden urheilijaksi.

  • Jari Harti Lindroos

    Jokainen normaalijärkinen ymmärtää, että Nico Rosberg on saksalainen.