Kaikki kolme suomalaisjoukkueen alkuillan ottelua venyivät jatkoajalle asti illan Champions Hockey Leaguen kierroksella ja kahdessa jouduttiin hakemaan voittajaa voittolaukauskilpailusta asti.

Kärpät vei oman kamppailunsa Vitkovice Ostravaa vastaan jatkoajalla Mikko Niemelän osumalla 1-0. Lukko hävisi voittolaukauskilpailun jälkeen TSC Lions Zürichille 2-3, mutta TPS puolestaan voitti voittolaukauksien jälkeen Bili Tygri Liberecin 2-1.

Kahdella voitolla CHL-syksyn avannut Kärpät sai siis Ouluun vastaansa Vitkovice Ostravan. Ottelun varsinainen peliaika päättyi maalittomana, mutta jatkoajalla oululaiset onnistuivat. Mikko Niemelä huudatti oululaisyleisöä Mikko Lehtosen ja Mikael Ruohomaan näppärän esityön jälkeen. Voitolla Kärpät varmisti jatkopaikan tästä lohkosta.

– Kaksi pistettä on tietysti loistava juttu, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen totesi.

Samalla Suikkanen myönsi, että kiekollisessa pelaamisessa oli paljon parantamisen varaa.

– Tämän pelin parasta antia olivat maalivahtipeli ja puolustuspelaaminen, Suikkanen huomautti.

Rauman Lukko aloitti sveitsiläistä ZSC Lions Zürichia vastaan tämän kauden CHL-urakkansa. Avauserässä Lionsin Chris Baltisberger avasi maalihanat röyhkeällä nousullaan ja Patrik Bartschi tuplasi vieraiden johdon iskemällä irtokiekon sisään maalin edustalta.

Lukon kavennusta saatiin odottaa kolmannen erän loppupuolelle. Ajassa 56.54 Aleksi Saarela toi lämärillään Lukon peliin mukaan ja 26 sekuntia myöhemmin Janne Niskala pisti pelin tasoihin. Jatkoajalla maaleja ei nähty, joten Raumalla siirryttiin voittolaukauskilpailuun, jossa Lions oli Lukkoa etevämpi.

– Alku oli hankala. Etenkin heidän toinen maalinsa oli meille kova isku, Lukon valmentaja Timo Saarikoski tuumi.

Ottelun edetessä Lukko pääsi paremmin peliin mukaan.

– Pelin loppu osoitti, että joukkueesta löytyy henkistä sitkeyttä. Rankkarit ovat sitten aina oma juttunsa, Saarikoski puntaroi.

Keskiviikkona norjalaisen Lorenskog IK:n kaatanut TPS jatkoi CHL:ssa voittojen tiellä kukistettuaan tshekkiläisen Bili Tygri Liberecin vieraskaukalossa. Ottelun ensimmäisessä erässä TPS:n Patrik Virta onnistui maalinteossa näyttävän nousun päätteeksi. Vapauttavan läpisyötön tähän osumaan antoi Henrik Tallinder.

Tomas Mojzis tasoitti ottelun, kun kolmatta erää oli pelaamatta kuusi minuuttia. Lisäosumia ei erässä nähty, joten näin siirryttiin jatkoajan kautta voittolaukauskisaan. Siinä ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta, mutta lopulta Jonne Virtasen onnistuminen ratkaisi pisteet turkulaisille.

– Se oli Jonnelta kylmän viileä ratkaisu, TPS:n valmentaja Jani Kiviharju kiitteli.

Kokonaisuudessaan Kiviharju oli TPS:n esitykseen tyytyväinen.

– Kova oli vastustaja, mutta pystyimme tasapainoiseen esitykseen. Vähän liikaa tuli jäähyjä, mutta hyvin niistäkin selvisimme, Kiviharju sanoi.

Perjantai-illan myöhäisottelussa HIFK kohtaa vieraissa EV Zugin.

Lähde: CHL:n tiedote