Suomen ja Hollannin miesten tiivis käsipallon maaotteluviikonloppu päättyi sunnuntaina kolmanteen kohtaamiseen Myyrmäessä. Hollanti vei sunnuntain kamppailun nimiinsä selkein numeroin 35-23 (18-10).

Suomen saldoksi kolmesta ottelusta kovaa vastustajaa vastaan jäi näin yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

Sunnuntaina tasaisten alkuminuuttien jälkeen Hollanti nykäisi nopeasti neljän maalin karkumatkalle ja tauon alla ero kasvoi jo kahdeksaan maaliin. Tauon jälkeen pelattiin jälleen tasatahtiin, kunnes Hollanti kymmenennen minuutin kohdalla alkoi hivuttautua lopullisesti karkuun ja ero kasvoi yli kymmeneen maaliin. Lopulta Hollannin voittomarginaaliksi jäi 12 maalia.

Raskas urakka painoi selkeästi Suomen nuoren joukkueen jaloissa ja ajoittaisista hyvistä jaksoista huolimatta virheitä tuli liikaa.

– Väsymys näkyi virheinä, mutta hyvääkin peliin mahtui, Suomen päävalmentaja Kaj Kekki arvioi Käsipalloliiton tiedotteessa.

– Näimme että meidän pitää pystyä ihan huippuesitykseen jotta pystymme kunnolla haastamaan Hollannin tasoisen joukkueen – lauantaina tähän pystyttiin, mutta nyt ehkä nähtiin mikä ero todellisuudessa tällä hetkellä on.

Viikonloppu oli lähtökohtaisesti Suomelle haasteellinen muutaman avainpelaajan jouduttua loukkaantumisten takia jäämään pois.

– Alkuperäiset suunnitelmat menivät sen myötä vähän uusiksi. Nyt nuoret, vähemmän pelanneet saivat paljon hyviä minuutteja ja pääsivät näyttämään. Se oli ilman muuta jatkoa ajatellen positiivinen asia. Toinen puoli oli sitten se, että rasitusta tuli vähän liikaakin ja se näkyi sitten ennen kaikkea tänään, Kekki mietti.

Miesten maaottelu, Myyrmäki, Vantaa:
Suomi – Hollanti 23-35 (10-18)

Suomen maalit:
Ian Martin 3, Anton Rémy 3, Richard Sundberg 3, Roni Syrjälä 3, Teemu Tamminen 2, Fredrik Forss 2, Robin Sjöman 2, Benny Broman 1, Kristian Jansson 1, Jani Tuominen 1, Theo Westerlund 1

2 min. ulosajot: Suomi 2×2 min. + Teemu Tamminen suora sulkeminen, Hollanti 5×2 min.